Bodem-Analyse Voor Uw Tuin Planten

Een gemiddelde tuinman zal bodemonderzoek doen of twee keer per jaar, afhankelijk van hoeveel hij of zij groeit. Dit geldt ook voor het controleren van de PH van de bodem, het controleren op voedingsstoffen en het controleren om te zien of de bodem is rijk aan organisch materiaal of klei of zand. Het doen van deze tests kunt u belangrijke informatie over de toestand en de conditie van uw grond te geven.

Er zijn een paar factoren in het achterhoofd te houden bij het doen van testen. Hoewel het erg belangrijk grondig te zijn, het is ook erg belangrijk om niet over te testen. Vaak grondtests slechts testen van een klein gedeelte van de bodem.

Ik heb gemerkt dat sommige mensen bodemanalyse doen twee keer per jaar, en ze vaak in de problemen met het testen. In mijn ervaring, het controleren van de PH van de grond na het planten is een van de belangrijkste toetsen te doen. Vergeet niet dat uw tuin zal blijven produceren, dus het is belangrijk om de bodem te testen om zo vaak.

Wees niet overweldigd door wat testen lijkt op het eerste. Het is allemaal gebaseerd op gezond verstand en als je de tijd neemt, zult u snel in staat zijn om erachter te komen hoe de bodem voor nutriënten en organisch materiaal goed te testen. Ik heb ook gemerkt dat als je het goed doet, het testen zal niet lang meer duren.

Als de bodem van uw tuin al verzadigd is, dan is de volgende stap is om het af te tappen. Dit kan betekenen dat een gat te graven rond ongeveer zestig centimeter diep, afhankelijk van de diepte van het wortelstelsel. Voer de bodem uit het gat met behulp van een shovel of helmstok. Zorg ervoor dat u de bodem te verzamelen, want dat gaat worden wat je gaat om te gebruiken bij het doen van uw bodemanalyse.

Door zorgvuldig te verplaatsen van de grond rond u kunt ophalen grote gronddeeltjes en gooi ze weg. Er zullen een aantal bosjes van de bodem in het gat, maar als het wortelstelsel vrij veel tot stand is gebracht, zullen de wortels hun weg te werken door het vuil als u deze verplaatst.

Als je de grond te verplaatsen, zult u merken dat de kleinere klontjes van de bodem zal beginnen te breken en op te lossen. Hoe hoger percentage van de kleigrond en de hoge hoeveelheid organische stof zal het werk gemakkelijker te maken. Bodem kan soms moeilijk om mee te werken, maar het is echt niet moeilijk als je eenmaal de basis te leren.

Test de pH van de bodem na helemaal leeg te zijn. Ik heb ontdekt dat wanneer de pH van de bodem is licht alkalisch (7.5 of lager), het is goed voor planten. Als de bodem een ​​enigszins zure pH (lager dan 7,0), kan dit problemen veroorzaken.

Ik heb verschillende instrumenten voor verschillende problemen. U wilt om te onthouden dat je planten nodig hebben om te eten en te drinken de bodem en niet de lucht.

Giet het gat zo goed mogelijk. Als u een groter gat te graven, moet u nog steeds controleren op de bodem PH nadat u het gat af te voeren. Vergeet niet om het even welke wortels die in de gaten hebben opgebouwd te verwijderen!

Voeg een goede kwaliteit compost mengsel aan de bodem. Bij het composteren, wilt u ervoor zorgen dat het teveel aan vocht uit de bodem wordt verwijderd. Veel mensen zullen een speciaal programma dat oproepen tot het toevoegen van compost aan de grond om de PH te verhogen gebruiken. Dit is een geweldige manier om extra voedingsstoffen toe te voegen aan de bodem, maar vergeet niet dat het proces vergt wel wat tijd.

Na het invullen van uw bodemanalyse, adviseer ik dat je het blijven doen totdat het hele gebied opnieuw wordt bewaterd. Dat is de beste manier om ervoor te zorgen dat de bodem in balans blijft.